کفش ایمنی پنجه کامپوزیت

کفش ایمنی پنجه کامپوزیت

کامپوزیت چیست ؟ موادی که حداقل از دو نوع متفاوت تشکیل شده و همچنین اجزای تشکیل دهنده آن از لحاظ خواص و شکل و ترکیبات شیمیایی با هم متفاوت هستند.

مواد کامپوزیتی ساخته دست بشر هست و جزء مواد جامد صنعتی مصنوعی می باشد که با کمک علم مهندسی مواد متناسب با نیاز صنایع مختلف تولید می شود که این مواد کیفیت و خاصیت بالاتر و متفاوت تر از سایر مواد صنعتی را دارد.

کفش ایمنی پنجه کامپوزیت

کفش ایمنی پنجه کامپوزیت یکی دیگر از انواع کفش ایمنی است که در پنجه آن به جای فولاد از کامپوزیت منحنی شکل استفاده گردیده و مهمترین ویژگی این نوع کفش عایق الکتریکی  و عایق حرارت بودن آن است.

در تولید کفشهای ایمنی کار باید استانداردهای مورد نیاز برای تولید این کفش ها رعایت گردد و مهمترین قسمت هایی که در یک کفش ایمنی استاندارد مورد توجه قرار می گیرد.

1- زیره کفش : زیره کفش و کف کفش ایمنی از پلی یورتان یا همان pu که یک ماده قابل انعطاف هست و دارای مقاومت بالا در مقابل تحمل فشار و خوردگی دارد و و همچنین در زیره کفش ایمنی برای جلوگیری از لغزش در سطوح لغزنده از شیارهای غیر مسطح استفاده می کنند.

2- رویه کفش : به دلیل ضخامت و مقاومت بالای چرم گاوی در برابر اجسام تیز و برنده ، آسیب های محیطی مختلف و حرارات  در رویه کفش ایمنی از چرم استفاده می کنند.

3- سر پنجه : در قسمت جلوی کفش نیز متناسب با شغل و محیط کاری  از یک قطعه فولاد برای حفاظت از ضربات و افتادن اجسام سنگین بر روی پا و یا از کامپوزیت جهت عایق بودن در مقابل برق یا مواد شیمیایی و یا حرارت استفاده می کنند.

کفش ایمنی پنجه کامپوزیت

 

کاربرد کفش ایمنی پنجه کامپوزیت در یک نگاه کلی

در کل کفش ایمنی کار به دو نوع سر پنجه کامپوزیتی و سر پنجه فولادی تقسیم‌بندی می‌شود که در هر دو نوع هدف اصلی حفاظت انگشتان پا در برابر خطرات احتمالی با رعایت استاندارد مقاومت ۲۰۰ ژول ضربه پذیری می‌باشد.

 در کفشهای سر پنجه کامپوزیتی از هیچ فلزی استفاده نشده است و در پنجه آن برای ایمنی کار از حفاظ کامپوزیت یا همان پلاستیک سخت استفاده شده است که نوعی عایق الکتریکی است و در صنعت برق استفاده می گردد و کمک شایانی برای ایمنی کارگران محسوب می‌شود و خطر برق گرفتگی را به حد چشمگیری کاهش داده است.

 استاندارد عایق جریان برق در کفش های پنجه کامپوزیت تاولتاژ ۳۸۰ ولت می باشد که این ولتاژ در عایق آزمایشگاهی تا ۵۰۰۰ ولت نیز می باشد که جهت جلوگیری از خطرات برق گرفتگی در صنایع مختلف کاربرد دارد.

کفش کامپوزیتی طوری طراحی شده است که مانع جرقه زدگی می‌شود بنابراین در محیط‌هایی که مواد آتش زا و یا گازی وجود دارد جهت جلو گیری از آتش سوزی کاربرد دارد.

یکی دیگر از کاربردهای کفش ایمنی پنجه کامپوزیت استفاده آن در مناطق گرمسیر و همچنین آتش نشانی ها  به دلیل عایق حرارت بودن آنهاست که حرارت را به داخل کفش منتقل نمی کنند.

کفش ایمنی پنجه کامپوزیتی به دلیل نداشتن هیچ فلزی در تولید آن خیلی سبک تر از کفش ایمنی فولادی می باشد و این مهمترین تفاوت بین این دو کفش می باشد و همچنین به دلیل استفاده از مواد پلیمر مهندسی در پنجه آن ، این کفش نسبت به دیگر کفش های ایمنی گران تر می باشد.

کفش ایمنی پنجه کامپوزیت

فیلترهای فعال