تجهیزات ایمنی کارگاهی
زیرشاخه ها
-
کفش ایمنی تابستانی
کفش ایمنی تابستانی
برای حفاظت از پا در برابر خطرات احتمالی هنگام کار در شغل های مختلف طراحان کفش، کفشی را طراحی کردند به نام کفش ایمنی یا کفش ایمنی کارگاهی که علاوه بر سلامت جسمی کارگران و کارکنان ، سلامت روحی آنها رو نیز در کارخانه ها ، کارگاه ها و .... تامین کند.
یکی از مهمترین و کاربردی ترین تجهیزات و ملزومات ایمنی در محل کار کفش ایمنی می باشد.
ویژگی مشترک انواع کفش های ایمنی برای تمامی شغل ها وجود فولادی است که در پنجه این کفش بکار رفته می باشد تا از قطع شدن انگشتان پا و آسیب جدی آن هنگام سقوط اشیاء سنگین بر روی آن جلوگیری کند.
کفش های ایمنی در انواع مختلف بر حسب استفاده در محیط های خاص و شغل های خاص و کارهای متفاوت طراحی و تولید گردیده است .
در این مطلب هدف ما آشنایی شما با کفش ایمنی تابستانی می باشد ، کفش ایمنی تابستانی یکی از انواع کفش های ایمنی کارگاهی می باشد که ظاهر این کفش ها تفاوت چندانی با کفش های معمولی ندارد اما دوام و مقاومت بالای این کفش ها و جنس بهتر و وزن بیشتر و همچنین وجود چندین لایه در اجزای مختلف این کفش و الخصوص وجود منافذ در کنار و رویه آن جهت تهویه و جلوگیری از تعریق پا از تفاوت های عمده کفش ایمنی تابستانی با کفش های معمولی می باشد.
کفش ایمنی تابستانی اصولا از چرم طبیعی به خاطر داشتن دوام بیشتر و جلو گیری از فاسد شدن ، سر پنجه فولادی و جنس زیره pu و در سایزهای مختلف برای انواع شغل ها تولید می گردد.
این کفش نیز همانند سایر کفش های ایمنی برای هر دو گروه مردان و زنان با تنوع و رنگ بندی گوناگون برای تمامی شغل هایی که نیاز به کفش ایمنی دارند طراحی و تولید می گردد.
-
کفش ایمنی پنجه کامپوزیت
کفش ایمنی پنجه کامپوزیت
کامپوزیت چیست ؟ موادی که حداقل از دو نوع متفاوت تشکیل شده و همچنین اجزای تشکیل دهنده آن از لحاظ خواص و شکل و ترکیبات شیمیایی با هم متفاوت هستند.
مواد کامپوزیتی ساخته دست بشر هست و جزء مواد جامد صنعتی مصنوعی می باشد که با کمک علم مهندسی مواد متناسب با نیاز صنایع مختلف تولید می شود که این مواد کیفیت و خاصیت بالاتر و متفاوت تر از سایر مواد صنعتی را دارد.
کفش ایمنی پنجه کامپوزیت یکی دیگر از انواع کفش ایمنی است که در پنجه آن به جای فولاد از کامپوزیت منحنی شکل استفاده گردیده و مهمترین ویژگی این نوع کفش عایق الکتریکی و عایق حرارت بودن آن است.
در تولید کفشهای ایمنی کار باید استانداردهای مورد نیاز برای تولید این کفش ها رعایت گردد و مهمترین قسمت هایی که در یک کفش ایمنی استاندارد مورد توجه قرار می گیرد.
1- زیره کفش : زیره کفش و کف کفش ایمنی از پلی یورتان یا همان pu که یک ماده قابل انعطاف هست و دارای مقاومت بالا در مقابل تحمل فشار و خوردگی دارد و و همچنین در زیره کفش ایمنی برای جلوگیری از لغزش در سطوح لغزنده از شیارهای غیر مسطح استفاده می کنند.
2- رویه کفش : به دلیل ضخامت و مقاومت بالای چرم گاوی در برابر اجسام تیز و برنده ، آسیب های محیطی مختلف و حرارات در رویه کفش ایمنی از چرم استفاده می کنند.
3- سر پنجه : در قسمت جلوی کفش نیز متناسب با شغل و محیط کاری از یک قطعه فولاد برای حفاظت از ضربات و افتادن اجسام سنگین بر روی پا و یا از کامپوزیت جهت عایق بودن در مقابل برق یا مواد شیمیایی و یا حرارت استفاده می کنند.
کاربرد کفش ایمنی پنجه کامپوزیت در یک نگاه کلی
در کل کفش ایمنی کار به دو نوع سر پنجه کامپوزیتی و سر پنجه فولادی تقسیمبندی میشود که در هر دو نوع هدف اصلی حفاظت انگشتان پا در برابر خطرات احتمالی با رعایت استاندارد مقاومت ۲۰۰ ژول ضربه پذیری میباشد.
در کفشهای سر پنجه کامپوزیتی از هیچ فلزی استفاده نشده است و در پنجه آن برای ایمنی کار از حفاظ کامپوزیت یا همان پلاستیک سخت استفاده شده است که نوعی عایق الکتریکی است و در صنعت برق استفاده می گردد و کمک شایانی برای ایمنی کارگران محسوب میشود و خطر برق گرفتگی را به حد چشمگیری کاهش داده است.
استاندارد عایق جریان برق در کفش های پنجه کامپوزیت تاولتاژ ۳۸۰ ولت می باشد که این ولتاژ در عایق آزمایشگاهی تا ۵۰۰۰ ولت نیز می باشد که جهت جلوگیری از خطرات برق گرفتگی در صنایع مختلف کاربرد دارد.
کفش کامپوزیتی طوری طراحی شده است که مانع جرقه زدگی میشود بنابراین در محیطهایی که مواد آتش زا و یا گازی وجود دارد جهت جلو گیری از آتش سوزی کاربرد دارد.
یکی دیگر از کاربردهای کفش ایمنی پنجه کامپوزیت استفاده آن در مناطق گرمسیر و همچنین آتش نشانی ها به دلیل عایق حرارت بودن آنهاست که حرارت را به داخل کفش منتقل نمی کنند.
کفش ایمنی پنجه کامپوزیتی به دلیل نداشتن هیچ فلزی در تولید آن خیلی سبک تر از کفش ایمنی فولادی می باشد و این مهمترین تفاوت بین این دو کفش می باشد و همچنین به دلیل استفاده از مواد پلیمر مهندسی در پنجه آن ، این کفش نسبت به دیگر کفش های ایمنی گران تر می باشد.
-
کفش ایمنی صنایع غذایی...
کفش ایمنی صنایع غذایی و بهداشتی
ایجاد ایمنی کار در محیط های کاری از وظایف اصلی مدیریت در هر صنعتی می باشد ، تجهیزات ایمنی و الزام به استفاده از این تجهیزات باعث کاهش یا حذف خطرات و همچنین افزایش ایمنی کار می گردد .
در زمینه تجهیزات ایمنی ،کفش ایمنی یکی از این تجهیزات می باشد که دارای تنوع و کاربرد بالایی در صنایع مختلف می باشد که در هر صنعتی استفاده از آن امری ضروری و حیاتی هست و برای هر صنعتی متناسب با خطرات احتمالی موجود ، کفش ایمنی مخصوص طراحی و تولید شده است .
کفش ایمنی صنایع غذایی و بهداشتی نیز مخصوص محیطهایی که رعایت اصول بهداشتی در آن اهمیت بالایی دارد مانند کارخانجات صنایع غذایی و بهداشتی و همچنین داروسازی و....
اساس کار در صنایع غذایی و بهداشتی رعایت همه جانبه اصول بهداشتی می باشد که استفاده از کفش ایمنی معمولا سفید رنگ یکی از الزامات این اصول بهداشتی می باشد ، دلیل استفاده از رنگ سفید در کفش ایمنی کار صنایع غذایی و بهداشتی این است که آلودگی و کثیفی در رنگ سفید بیشتر نمایان می شود و به راحتی قابل تشخیص است و این رنگ تاثیر بسزایی در رعایت بهداشت کاری دارد.
ویژگی های کفش ایمنی صنایع غذایی و بهداشتی
دلیل کاربردهای مختلف کفش های ایمنی تفاوت در جنس مواد رویه ، زیره و پنجه و آستر کفش ها می باشد.
در تولید کفش ایمنی صنایع غذایی و بهداشتی نیز از زیره پلی یورتان (pu)مقاوم به انواع حلال ها و در رویه آن از چرم گاوی که دوام بالا در برابر اجسام تیز و برنده دارد و همچنین در مجاورت آب و حلال مقاومت بالایی دارد استفاده شده است ، کفش ایمنی صنایع غذایی و بهداشتی از لحاظ نوع سر پنجه نیز انواع مختلفی دارد که ممکن است بنا به شرایط محیطی انواع صنایع غذایی و بهداشتی دارای پنجه فولادی یا کامپوزیتی و یا حتی معمولی باشد .
مشخصه اصلی این کفش ایمنی رنگ سفید آن می باشد که بسته به کاربرد آن ممکن است بنددار و یا بدون بند باشد.
قابل ذکر است که در خطوط تولید صنایع غذایی و شرکت های تولیدی دارو ، از چکمه های سفید رنگ نیز استفاده میگردد چرا که رعایت اصول بهداشتی در چنین مکان هایی دارای اهمیت بالایی است.
-
کفش ایمنی مهندسی
کفش ایمنی مهندسی
به دلیل اینکه پا یکی از حساس ترین بخش های بدن انسان می باشد لذا محافظت از آن بر عهده خود شخص می باشد ، خطراتی که هنگام کار در کارگاه ها و کارخانجات سلامت یک فرد را تهدید میکند،کارفرمایان و یا خود افراد را بر این واداشته که از لباس ها و کفش های ایمنی مناسب برای تامین امنیت جان کارگران وکارکنان استفاده کنند .
کفش های ایمنی کار به دسته های مختلف کفش کار کارگری و مهندسی ، کفش عایق برق ، کفش پرسنلی و اداری از لحاظ کاربردی تقسیم بندی میشوند
کفش ایمنی مهندسی بیشتر برای کارهای را ه و ساختمانی و معماری و صنایع ماشین سازی و... طراحی شده است ، این کفش جزء مقاوم ترین کفش های ایمنی با کاربرد های مشترک در صنایع مختلف می باشد .
مقاومت بالای رویه این کفش در مقابل خراشیدگی ، بریدگی و ضد آب بودن آن، وجود پنجه فولادی و کامپوزیتی جهت حفاظت پا در مقابل خطرات ناشی از افتادن اجسام سنگین و تحمل ضربه پذیری تا ۲۰۰ ژول و همچنین داشتن زیره مقاوم ، ضد سایش جهت جلوگیری از جرق زدگی ، ضد لغزش در سطوح لغزنده ، عایق جریان الکتریسیته و حرارت بودن و ضد مواد نفتی روغنی بودن این کفش ایمنی دلیل کاربرد مختلف آن می باشد.
کاربرد کفش ایمنی مهندسی
کفش ایمنی مهندسی از آن نوع کفش های ایمنی محسوب میشود که به دلیل داشتن چندین ویژگی مشترک کاربردی ، علاوه بر کارهای ساختمانی و معماری در صنایع نفت و گاز ، کشاورزی ، تونل سازی، آهنگری آتشنشانی و .... نیز کاربرد دارد .
این کفش در اشکال پوتین و کفش های ایمنی تولید می شود و دارای تنوع بالایی از لحاظ ظاهری می باشد .
ولی اولویت اول برای انتخاب کفش ایمنی ، کفش هایی است که با رعایت استانداردهای اولیه ایمنی در تولید آنها بتواند اطمینان لازم را برای استفاده کنندگان ، جهت تامین ایمنی و سلامت آنها در محیط کاری را بوجود آورد .
-
کفش ایمنی عایق برق
کفش ایمنی عایق برق
اینکه از کفش ایمنی استفاده کنیم مناسب تر هست یا از پوتین ایمنی بستگی به محیط کاری کارگران و کارکنان دارد، اصولاً در محیطهای کاری که ساق پا در معرض خطر قرار دارد استفاده از پوتین مناسب تر هست.
کفش ایمنی عایق برق در محیط هایی کاربرد دارد که خطر برق گرفتگی وجود دارد به همین دلیل برای کارکنان و مهندسین برق و الکترونیک ،آتش نشانان ، خودروسازی و شغل های فنی که با جریان الکتریکی سروکار دارند و ... بیشترین کاربرد را دارد.
درتولید کفش های ایمنی عایق برق از هیچ فلزی استفاده نمی گردد و بنابراین در پنجه این کفش ها به جای استفاده از فولاد، از کامپوزیت مقاوم به ۲۰۰ ژول ضربه پذیری با خاصیت الاستیکی بالا استفاده می گردد.
در طراحی و تولید کفش ایمنی عایق برق علاوه بر رعایت تمام استانداردهای مربوط به سایر کفش های ایمنی جهت جلوگیری از خطرات تهدید کننده پا، برای لایه خارجی رویه کفش از عایق برق و همچنین برای کف آن از زیره عایق نیز استفاده شده،تا در هنگام برق گرفتگی از تکمیل شدن مدار توسط پای فرد جلوگیری کرده و مانع از برق گرفتگی شود و به بیان دیگر این کفش ها مقاوم در برابر الکتریسیته هستند.
اصولا لایه حفاظتی به کار رفته در این کفش ها ضد آب بوده که خاصیتی منحصر به فرد برای این کفش محسوب میگردد و جهت جلوگیری و کاهش خطر برق گرفتگی باید دقت شود که در محیطهای مرطوب و پای عرق کرده از این کفش ها استفاده نگردد.
کفش ایمنی عایق برق به دو دسته تقسیم بندی می شود
1- عایق برق تا ولتاژ 480 ولت که در رده ولتاژ ضعیف قرار دارد
2- عایق برق تا ولتاژ ۱۸ کیلو ولت که در رده ولتاژ فشار قوی قرار دارد که این نوع کفش جهت کار بر روی مولدهای نیرو،، ماشین آلات برقی خطوط انتقال نیرو و جعبه های تقسیم برق گزینه مناسبی می باشد.
کفش ایمنی عایق برق جزء متنوع ترین نوع کفش های ایمنی محسوب میشود که در انواع پوتین، کفش و چکمه تولید می گردد که چکمه ایمنی عایق برق مخصوص آتش نشانان از مشهورترین چکمه های عایق برق موجود در بازار می باشد.
-
کلاه ایمنی قهوه ای
کلاه ایمنی قهوه ای
سر یکی از اعضای حساس و حیاتی انسان می باشد که ممکن است با کوچکترین ضربه آسیب های جبران ناپذیری برای انسان به وجود آورد،لذا حفاظت و ایمنی از سر چه در برابر خطرات و تهدیدهای محیط شغلی و چه غیر شغلی باید انجام شود که این کار با استفاده از کلاه ایمنی امکان پذیر می باشد.
در مشاغلی که خطر سقوط اجسام و یا محیطهایی که خطر وارد شدن ضربه به سر وجود دارد استفاده از کلاه ایمنی ضروری می باشد، مانند تاسیسات ،انبارها ،معادن روباز و زیرزمینی و کلیه کارگاههای صنعتی و محیط های مختلف ساختمانی و باراندازها و ......
کلاه ایمنی نیز همانند سایر تجهیزات ایمنی بر اساس نوع مشاغل و کاربرد آن ها انواع مختلفی دارند مثلاً کلاه ایمنی مهندسی ، کلاه ایمنی صنعتی و کلاه ایمنی آتش نشانی و غیره که هرکدام تجهیزات ایمنی منحصر به فرد خود را دارند در تولید کلاه ایمنی از رنگ های مختلف و خاص استفاده می کنند که هرکدام بیانگر مفهوم متفاوتی می باشد و ما در این مطلب می خواهیم در مورد کلاه ایمنی قهوه ای رنگ آشنا بشویم .
کلاه ایمنی قهوهای رنگ اصولاً برای استفاده کارکنان و کارگرانی است که با تجهیزات گرمایشی بالا و فرایندهای گرم و با حرارت بالا سر و کار دارند مانند جوشکاران و یا کسانی که با قیر داغ سر و کار دارند و در معرض حرارت شدید هستند و مهمتر از همه صنایع ریخته گری صنایع صنعتی مانند ذوب فلزات ،طراحی شده است.
به کلاه ایمنی قهوهای رنگ کلاه ایمنی عایق دما نیز میگویند جنس پوسته کلاه های ایمنی بر اساس مقاومت آنها در برابر حرارت و زمان مصرفی یعنی کوتاه مدت یا بلند مدت با هم متفاوت می باشند و بر این اساس کاربرد آنها نیز متفاوت است.
رنگ بندی کلاه ایمنی
طبق استانداردهای سازمان ایمنی و بهداشت شغلی و موسسه ملی استاندارد در ایران متاسفانه استاندارد و الزامی برای رنگ بندی کلاه ایمنی وجود ندارد و این رنگ بندی ها برای کلاه ایمنی به صورت عامیانه است و همه گیر شده که بین استفاده کنندگان این کلاهها جا افتاده و همه از این رنگ ها پیروی میکنند و یا این رنگ بندی طبق قوانین داخلی سازمان ها یا کارگاه تعیین می شود.
رنگ بندی کلاه ایمنی بر اساس استاندارد کشور آمریکا به این ترتیب می باشد که اصولا در اکثر کشورها نیز از این رنگ ها پیروی می کنند
1-رنگ سفید مخصوص مهندسین و سرپرستان و مدیران و
2- رنگزرد مخصوص کارگران و اپراتورها
3- رنگ آبی مخصوص برق کاران و تکنسین ها
4-رنگ قرمز مخصوص آتشنشانان
5-رنگ سبز مخصوص افسران ایمنی
6-رنگ طوسی مخصوص بازدیدکنندگان و پیمانکاران
7- رنگ قهوهای مخصوص جوشکاران و تمامی افرادی که با تجهیزات گرمایشی بالا و تمام مشاغلی که با حرارت بالا سر و کار دارند .
-
کلاه ایمنی زرد
کلاه ایمنی زرد
به کلاهی که بیشتر افراد و نیروهای کارهای ساختمانی و صنعتی از آن استفاده میکنند کلاه ایمنی کارگری گفته میشود چرا که بیشتر افراد تشکیل دهنده پروژه های ساختمانی و صنعتی کارگران می باشند .
رنگ زرد در کلاه ایمنی اصولا مخصوص فعالیتهای ساختمانی و صنعتی می باشد کلاه ایمنی کارگری با توجه به حیطه کاری و قسمتی که کارگران در آن کار میکنند رنگ های متفاوتی دارند ولی به صورت عمومی رنگ زرد برای کلاه ایمنی مخصوص کارگران می باشد.
معمولاً درتولید و عرضه کلاه های ایمنی از رنگهای روشن استفاده می گردد و دلیل استفاده از رنگهای روشن هم داشتن دید خوب آنها که از دور کاملاً مشخص می باشند و این باعث جلوگیری از بروز خطرات و آسیب های ناگوار در مناطق پر خطر برای کارگران و کارکنان می شود.
کلاه ایمنی زرد رنگ در کل برای کارگران و تمام افرادی که وظیفه جابجایی و استفاده از تجهیزات خاص و پرخطر را در محیط کاری خود دارند کاربرد دارد .
در هر صنعتی قشر کارگری در معرض بیشترین خطرات و اتفاقات ناگوار در هنگام کار کردن می باشند بنابراین به دلیل اینکه رنگ زرد بهترین رنگ هست که چشم میتوان آن را به راحتی تشخیص دهد بنابراین برای ایمنی بیشتر این افراد از کلاه ایمنی زرد رنگ استفاده می کنند.
عمر مفید استفاده از کلاه ایمنی
همانند رنگ کلاه ایمنی هیچ استانداردی برای طول عمر کلاه نیز وجود ندارد و بستگی به شرایط استفاده و نگهداری از آن دارد.
تاریخ درج شده روی کلاه ایمنی تاریخ تولید کلاه می باشد و بر اساس توصیه اکثر سازندگان کلاه ایمنی در شرایط معمولی عمر مفید کلاه ایمنی ۵ سال و در شرایط سخت نیز دو سال می باشد.
نکته بسیار مهمی که اکثر تولیدکنندگان کلاه ایمنی به آن اشاره میکنند این است که زمان تعویض کلاه از زمان تاریخ تولید کلاه مدنظر میباشد چرا که حتی در صورت استفاده نکردن از کلاه باید در بین این بازه زمانی که به آن اشاره شد کلاه ایمنی باید تعویض گردد چون مواد به کار رفته در پوسته کلاه خاص ضربه گیری خود را حتی بدون استفاده کردن از دست میدهد.
-
کلاه ایمنی سفید
کلاه ایمنی سفید
حفاظت سر در مقابل برخورد اجسام سخت و ابزارآلات در مواجهه با ضربه و همچنین حفاظت در مقابل آتش و حرارت ، جذب آب و جلوگیری از خیس شدن سر و خطر برق گرفتگی از مهمترین دلایل استفاده از کلاه ایمنی می باشد .
در پروژه های ساختمانی و عمرانی رنگ کلاه ایمنی هر فرد معنای خاص خود را دارد و نشان دهنده مسئولیت و حیطه کاری و سطوح کاری افراد می باشد .
بنابراین دلیل تفاوت رنگ کلاه ایمنی در کارگاه های ساختمانی بدون هدف نیست و باعث شناسایی مسئولین هر بخش می گردد و این رنگبندی باعث میشود تاخیری در پیدا کردن مسئول مربوطه نداشته باشیم و همچنین داشتن دید خوب از دور به دلیل رنگ روشن کلاه ایمنی از بروز اتفاقات جلوگیری می کند.
کلاه ایمنی سفید رنگ یکی دیگر از رنگ بندی های کلاه ایمنی می باشد که مخصوص پروژه های ساختمانی و صنعتی می باشد.
کلاه ایمنی سفید برای کارکنان سطوح بالا همچون مهندسان ،مدیران پروژه ها ، سرپرست ها و سر کارگر ها استفاده می شود.
مهمترین اصل در کلاه ایمنی سفید یا همان کلاه ایمنی مهندسی جنس به کار رفته در پوسته خارجی آن می باشد ، جنس پوسته خارجی باید طوری انتخاب شود که دارای مقاومت بالایی در برابر خطرات احتمالی موجود در محیط کار باشد.
اصل دیگر در انتخاب کلاه ایمنی مهندسی مناسب وزن کلاه می باشد که طبق استانداردهای موجود وزن کلاه ایمنی نباید بیشتر از 400 گرم باشد تا استفاده کنندگان به دلیل احساس سنگینی و نارضایتی از استفاده از کلاه ایمنی سرباز نزنند .
رعایت بهداشت در هر صنعت یکی از اولویتهای کاری کارکنان می باشد و در کارهای ساختمانی نیز در طراحی کلاه ایمنی سفید مهندسی برای رعایت هرچه بیشتر بهداشت کارکنان در قسمت پیشانی کلاه یک نوار عرق گیر که قابلیت تعویض و شستشو را دارد را بکار برده اند.
-
کلاه ایمنی قرمز آتش نشانی
کلاه ایمنی قرمز آتش نشانی
هدف اصلی استفاده از کلاه ایمنی حفظ سلامتی ناحیه سر در برابر حوادث شغلی و خطرات رایجی مانند برخورد سر با اشیاء ، آتش گرفتن موی سر و سقوط اشیا از ارتفاع و ... می باشد.
در میان رنگ بندی های کلاه ایمنی ، رنگ قرمز برای نیروی آتش نشانی و اطفاء حریق اختصاص یافته است.
معمولاً در هر صنعتی مسئول اطفاء حریق از این رنگ کلاه استفاده میکند هرچند در مشاغل دیگر طبق قراردادهای داخلی هر صنعتی ممکن است برای این نیرو از رنگ دیگری نیز استفاده گردد.
کلاه ایمنی قرمز آتش نشانی علاوه بر جلوگیری از خطرات ضربه به سر مقاوم در برابر آتش بوده و در فعالیتهای آتش نشانی و اطفاء حریق حفاظت کامل سر را در برابر حرارت و آتش تامین می کند.
اصولاً جنس پوستی کلاه ایمنی قرمز آتش نشانی از جنس پلی اتیلن سخت و مقاوم می باشد و جنس پارچه داخلی آن از پارچه نسوز -آلوبست می باشد.
کلاه های ایمنی قرمزی که مخصوص نیروهای آتشنشانی میباشند علاوه بر دارا بودن خصوصیات دیگر کلاه های ایمنی معمولاً دارای تجهیزات کامل ترین مانند طلق محافظ صورت و حفاظت پشت گردن و چراغ قوه نیز می باشند.
کلاه ضد حریق ، کلاه عملیاتی و کلاه ایمنی مبارزه با حریق نام های دیگری هستند که برای کلاه ایمنی قرمز کاربرد دارند.
تقسیم بندی کلاه ایمنی
لازم به یادآوری می باشد که علاوه بر تقسیم بندی کاربرد کلاه ایمنی با رنگ آنها، کلاه ایمنی را بر اساس مصارف صنعتی نیز به سه گروه کلاه ایمنی کلاس A ، B، C تقسیم بندی می کنند.
کلاه ایمنی کلاس A در مشاغلی که با ولتاژ برق مصرفی پایین سر وکار دارند استفاده می گردد در کل در سرویس های خدمات عمومی کاربرد دارد.
کلاه ایمنی کلاس B برای مشاغلی کاربرد دارد که با ولتاژ برق مصرفی بالای سر و کار دارند.
کلاه ایمنی کلاسC کلاه هایی هستند که از جنس آلومینیوم ساخته شده اند و دارای وزن سبک می باشند و بیشتر در مشاغل خاص کاربرد دارد چرا که این کلاهها عایق برق نبوده و نمی توان کارگر را در برابر خطرات ناشی از برق گرفتگی محافظت کند اصولاً این نوع کلاه برای حفاظت سر در مقابل ضربه و فشارهای سبک در اثر برخورد با اجسام ثابت کاربرد دارد.
-
کلاه ایمنی سبز
کلاه ایمنی سبز
استفاده از کلاه های ایمنی برای حفاظت از سر کارکنان بخش های مختلف در کارگاه های تولیدی و نیز ساختمان ها می باشد .
این محصول در انواع رنگ های مختلفی به تولید می رسد که هر رنگ از آن نشان دهنده ی بخشی از فعالیت های یک مجموعه
می باشد که برعهده یک شخص گذاشته می شود .
رنگ این کلاه ها از استاندارد جهانی برخوردار است و در نتیجه در هر جای دنیا رنگ کلاه ایمنی نشان دهنده ی وظیفه ی شغلی
هر فرد می باشد. یکی از طیف رنگی این محصول منوط به رنگ سبز می باشد که در تمامی کارگاه های تولیدی از آن ها به کار
گرفته می شود .
کلاه ایمنی رنگ سبز مخصوص مهندسان فنی می باشد که مسئولیت فنی و تمامی خدمات فنی و نیز ایمنی کارگاه ها را برعهده
دارند می باشد. این کلاه برای محافظت از سر این افراد در برابر هر نوع برق گرفتگی ، برخورد اشیاء و ... می باشد.
سختی این محصول باید به گونه ای باشد که بتواند افراد را در برابر این آسیب ها حفظ نماید.
معمولا رنگ این کلاه ها را روشن در نظر می گیرند تا در نور کم و شب هنگام نیز قابل روئت بوده و قابلیت تشخیص فعالیت آن ها
را داشته باشند.
این کلاه ها باید توانایی این را داشته باشند که در برابر ضربات محکم ، گرد و غبار و نیز سایر موارد مقاوم باشند و طراحی هر کلاهی
نسبت به نوع کاربرد آن طراحی شده است .
-
کلاه ایمنی آبی
کلاه ایمنی آبی
کلاه ایمنی یکی از تجهیزات ایمنی در کارگاه های تولیدی و ساختمان سازی ها به حساب می آید که ضرورت دارد از آن استفاده شود .
این کلاه ها برای حفاظت افراد در برابر هرگونه آسیب های احتمالی از جمله خطر سقوط اشیاء ، برق گرفتگی و ... طراحی شده اند که
در رنگ های مختلفی به تولید می رسند و هر یک از آن ها نشان از فعالیت کاری هر شخص می باشد . رنگ آبی نیز یکی از انواع
کلاه های ایمنی می باشد که در بیشتر صنایع از آن استفاده می شود .
کلاه ایمنی آبی معمولا برای مهندسان بخش فنی و نیز افرادی که در بخش تعمیرات مجموعه هستند به کار گرفته می شوند .
بدنه ی این کلاه دارای عایق الکتریکی می باشد که مانع از عبور جریان از آن شده و به فرد آسیبی وارد نمی سازد.
در این فروشگاه انواع مختلف این کلاه ها با رنگ های مختلف خود به فروش می رسند که دارای تنوع بالایی می باشند و هر یک از
آن ها نشان از حرفه ی شغلی هر فرد دارد و به عنوان شناسنامه ای برای هر فرد در محیط کاری خود به حساب می آید.
-
کلاه ایمنی طوسی
کلاه ایمنی طوسی
کلاه های ایمنی یکی از تجهیزات ایمنی کاربردی در صنایع مختلفی چون کارگاه های تولیدی و ساختمان سازی ها می باشند که تمامی
کارکنان ملزم به استفاده از این کلاه ها در حرفه ی کاری خود می باشند . این کلاه ها دارا ی تنوع رنگی می باشند که هر یک از آن ها
دارای کاربردی خاص با ویژگی هایی خاص می باشد که برای فعالیت خاصی از یک مجموعه به کار برده می شوند .
درواقع این کلاه ها سر افراد را در برابر انواع خطرات احتمالی از جمله سقوط پاره سنگ ها ، برق گرفتگی و سقوط سایر اشیاء و ... حفاظت
می کنند .
کلاه ایمنی طوسی یکی از انواع این تجهیزات ایمنی می باشد که بیترین کاربرد را در ساختان سازی دارد و صرفا مختص به افراد عادی و
میهمانان و بازدیدکنندگان می باشد که برای حفاظت از سر آن ها از این کلاه ها استفاده می شود که البته علاوه بر اینکه از سر آن ها در
برابر هرگونه خطرات احتمالی حفظ می شود ، به وسیله ی رنگ آن می توان پی به مسوولیت کاری فرد برد .
-
لباس کار ایمنی
لباس کار ایمنی
یکی از تجهیزات ایمنی که در کارگاه های تولیدی و سایر مشاغلی که کار با دست و یا ماشین آلات صنعتی انجام می دهند به کار برده می شوند،
لباس های کار ایمنی می باشد. در بسیاری از مشاغل که کار تولیداتی انجام می دهند ، سر و کار کارگران همواره با دستگاه های صنعتی می باشد و
در نتیجه جزو حرفه های پر خطر به حساب می آیند که ممکن است به بدن آن ها آسیب جدی وارد شود .
هر شغلی سختی خود را داشته و با مواد و ابزارهای مختلفی در تماس می باشد که به همین جهت لباس کار در انواع مختلفی به تولید می رسد.
همانطور که اشاره شد این محصول در انواع مختلفی نسبت به حرفه ی شغلی هر فرد به تولید می رسند . به طور مثال افراد فنی که در بخش
تاسیسات فعالیت دارند ، لباس آن ها به طور عایق طراحی می شود تا از برق گرفتگی افراد جلوگیری کند . به عبارتی دیگر می توان گفت که
این ابزار جهت محافظت از بدن افراد در مقابل هرگونه خطرات احتمالی می باشد.
-
دستکش ایمنی
دستکش ایمنی
تجهیزات ایمنی یکی از الزاماتی می باشد که برای تمامی مشاغل پر خطر و مشاغلی که با دست و ماشین آلات صنعتی سر و کار دارند
به کار گرفته می شوند . این تجهیزات شامل مجموعه ای می باشد که دستکش های ایمنی نیز جزو همین دسته می باشد .
سر و دست از مهم ترین اعضای بدن انسان می باشد که محافظت از آن ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد .
دستکش های ایمنی که از مهم ترین تجهیزات ایمنی به شمار می رود . این محصول در دو نوع دستکش ایمنی و آستین ایمنی به تولید می رسد که
نوع اول برای مشاغلی به کار می رود که صرفا احتمال آسیب رسانی به انگشتان دست وجود دارد و نوع دوم برای مشاغلی کاربرد دارند که احتمال
آسیب رسانی به دست ها تا آرنج وجود داشته باشد که در این صورت دارای آستین نیز می باشند .
درواقع دستکش های ایمنی به جهت محافظت از دست افراد در برابر هرگونه خطرات احتمالی به کار می رود . به عبارتی دیگر این دستکش ها
دارای عایق بندی حرارتی ، الکتریکی و .... هستند که علاوه بر محافظت از دست ها در برابر این نوع از خطرات ، دست ها را در برابر بسیاری از
مواد شیمیایی ، پودری و ... که خاصیت آسیب پذیری دارند حفظ می کند و مانع از صدمه رساندن به دست افراد می شود .
-
عینک ایمنی
عینک ایمنی
عینک های ایمنی یکی از تجهیزات ایمنی مهم و الزامی در صنعت می باشد که دارای انواع مختلفی می باشد و برای کاربردهای متفاوتی
به کار گرفته می شوند . در طول روز چشم ها در اثر خطرهای مختلفی می باشند و به هنگام کار باید از عینک های مخصوص به خود آن کار
استفاده شود تا از آسیب رسانی به چشم ها جلوگیری شود . آسیب های نام برده شده حتما الزام ندارد که مواد سخت و ... باشد ، حتی
گرفتن آب لیمو هم ممکن است به چشم صدمه وارد کند و گرفتن دست جلوی چشم مانع از آسیب رسانی نمی شود و نیاز به عینک دارد.
در برخی از مشاغل همچون جوشکاری ، امکان پرت شدن براده های آهنی درون چشم افراد به هنگام کار وجود دارد که نیاز است به طور
الزامی از عینک های ایمنی مخصوص به خود آن کار استفاده شود . این نوع از عینک ها طبی نبوده و صرفا جهت محافظت از چشم ها در
برابر آسیب های احتمالی وارد شده از محیط به هنگام کار می باشند و جنبه ی کمک کننده برای دید بهتر ندارند .
-
ماسک ایمنی
ماسک ایمنی
ماسک ها نیز یکی دیگر از تجهیزات ایمنی می باشند که در صنایع مختلف برای حفاظت از افراد به کار می روند . این محصول دارای انواع مختلفی
بوده و در تمامی صنایع به عنوان محافظ ایمنی نیاز است که به کار گرفته شود . در برخی از مشاغل پر خطر که افراد با آهن آلات و مواد مذاب و
نیز موادی که گرد و غبار دارد ، سر و کار دارند نیاز است که به طور حتم از ماسک های تنفسی جهت حفاظت از سلامتی افراد استفاده شود .
برخی از شغل ها مانند ریخته گری همواره با مواد مذاب سر و کار دارند و احتمال پرت شدن مذاب درون دهان و نیز صورت آن ها بسیار زیاد
می باشد و نیز مشاغلی که با مواد شیمیایی سرو کار دارند در بیشتر موارد در صورت عدم استفاده از ماسک تنفسی دچار آسیب های ریوی
می شوند و به همین جهت استفاده از این محصول برای این دسته از مشاغل الزامی می باشد .
برروی این ماسک ها فیلترهایی جهت در گردش بودن هوا و تنفس راحت تر قرار داده شده است که این فیلتر ها تمامی ذرات آلوده را
جذب کرده و مانع از عبور آن ها به درون ماسک می شوند و در نتیجه از بروز آسیب های احتمالی از طریق ورود انواع میکروب ها و
آلودگی ها و نیز ذرات مواد شیمیایی و .... به درون بدن افراد جلوگیری می کنند .