خرید چرخ دنده | قیمت چرخ دنده در تهران
خرید چرخ دنده | قیمت چرخ دنده در تهران
چرخ دنده چیست؟
(Gear) یا چرخ دنده یکی از ابزارهای مهم در ماشینسازی و مهندسی مکانیک است که برای انتقال حرکت و قدرت از یک محور به محور دیگر استفاده میشود. چرخ دنده به صورت یک چرخ با دندههای مختلف در اطراف آن تولید میشود. دندهها به صورت دایرهای هستند و دارای دندههای کوچک و بزرگ هستند که با دندههای مشابه در دیگر محورها متصل شدهاند. در یک سیستم چرخ دنده، دنده ای که انرژی را ایجاد میکند، به عنوان دنده ورودی (input gear) معروف است. و دنده ای که انرژی به آن منتقل میشود دنده خروجی (output gear) نام دارد. در حین چرخش، دنده ورودی حرکت میکند و با برخورد با دنده خروجی، انرژی را به آن منتقل میکند و سرعت و قدرت حرکت را تغییر میدهد. استفاده از چرخ دنده در ماشینآلات و دستگاههای صنعتی بسیار رایج است و در صنایعی مانند خودروسازی، هوافضا، کشاورزی، و ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد.
کاربرد و ویژگی های چرخ دنده
کاربرد چرخ دنده ها بسیار وسیع میباشد و در انواع ماشین آلات صنعتی و خودرو ها به کار میروند. برخی از از کاربرد چرخ دنده ها عبارتند از :
انتقال قدرت؛ چرخ دنده برای انتقال سرعت و قدرت از یک محور به محور دیگر استفاده میشود. با اتصال دنده های مختلف باهم سرعت و قدرت حرکت بصورت مطلوب تنظیم میشود.
تغییر سرعت و قدرت؛ با تغییر سایز و تعداد دنده ها، میتوان سرعت و قدرت خروجی را تنظیم کرد. برای مثال، در خودرو ها از چرخ دنده استفاده میشود تا سرعت و قدرت خودرو را تغییر دهد.
انتقال جهت حرکت؛ با ترکیب دنده های مختلف باهم، میتوان جهت حرکت را تغییر داد. برای مثال، در یک خوردو، با تغییر دنده ها، میتوان جهت حرکت خودرو را از جلو به عقب تغییر داد.
دقت بالا؛ چرخ دنده دارای دقت بسیار بالایی است و این امر موجب استفاده گسترده آن در دستگاه هایی مانند دستگاه های CNC میشود.
ویژگیهای چرخ دنده عبارتند از:
نسبت تعداد دندهها؛ این ویژگی برای تنظیم سرعت و قدرت حرکت از چرخ دنده استفاده میشود.
قطر دنده؛ قطر دنده برای تنظیم نیروی انتقالی استفاده میشود. دنده با قطر کوچکتر، نیروی بیشتری را انتقال میدهد.
شکل دنده؛ شکل دنده برای تنظیم حرکت و قدرت دنده به کار میرود.
ساختار چرخ دنده ها
ساختار چرخ دندهها شامل دو قسمت اصلی است که عبارتند از:
1- دنده (Gear): دندهها عموماً به صورت یک قرص صاف مستطیلی شکل با یک یا چندین دندانه کوچک در لبههای قرص ساخته میشوند. دندهها با قطر و تعداد دندانههای متفاوت تولید میشوند که این تفاوت در نسبت دورههای ورودی و خروجی ایجاد میکند. این تغییر در نسبت دورها، برای کنترل سرعت و قدرت یک ماشین یا دستگاه صنعتی، استفاده میشود.
2- پینیون (Pinion): پینیون همانند دنده عملکرد مشابهی دارد، با این تفاوت که اندازه آن بسیار کوچکتر است. پینیون برای انتقال نیرو و جابجایی یک چرخ دنده کوچک تر به کار میرود.
در طراحی چرخ دنده، شکل و اندازه دنده و پینیون، نسبت تعداد دندانههای آنها، زاویه آنها و قطر آنها به دیگر عواملی هستند که باید در نظر گرفته شود. ساختار دنده به گونهای طراحی میشود که بهترین تعادل بین قدرت و سرعت را برای نیازهای مختلف ماشینآلات فراهم کند.
انواع چرخ دنده ها
چرخ دنده ها در دستگاه های مختلفی مانند دوچرخه، خودرو، ماشین آلات صنعتی و … استفاده می شوند و برای افزایش نیروی مفید و تعادل در سرعت استفاده می شوند. انواع مختلفی از چرخ دنده ها وجود دارند که به طور کلی به دو دسته ی چرخ دنده های خروجی و ورودی تقسیم می شوند.
- چرخ دنده های خروجی:
- چرخ دنده های روتوری (Rotary gears)
- چرخ دنده های مخروطی (Bevel gears)
- چرخ دنده های صاف (Spur gears)
- چرخ دنده های هلیکالی (Helical gears)
- چرخ دنده های کوچک (Pinion gears)
- چرخ دنده های پیچ و مهره (Worm gears)
- چرخ دنده های ورودی:
- چرخ دنده های تک نوک (Single gear)
- چرخ دنده های دو نوک (Double gear)
- چرخ دنده های سه نوک (Triple gear)
- چرخ دنده های چهار نوک (Quadruple gear)
هر یک از این انواع چرخ دنده ها برای کاربردهای خاص خود مناسب هستند و به عنوان یک قسمت مهم در دستگاه های مختلف بکار می روند.
کاربرد چرخ دنده ها در نوار نقاله
در نوار نقالهها، چرخ دندهها برای انتقال نیروی موتور به نوار نقاله استفاده میشوند. به طور کلی، چرخ دندههایی که در نوار نقالهها استفاده میشوند، شبیه به دندههای عادی هستند با این تفاوت که شکل آنها بسیار پهنتر است و دندانههای آنها بسیار کوچکتر هستند. هدف از این طراحی، ایجاد نیروی کافی برای جابجایی وزن بار روی نوار نقاله است. همچنین، در بعضی از نوار نقالهها، چرخ دندههایی به نام چرخ دنده زنجیری (Sprocket) نیز استفاده میشود. چرخ دنده زنجیری با یک زنجیر به نوار نقاله متصل میشود و برای جابجایی بار با سرعت و نیروی بالا، استفاده میشود. این نوع چرخ دنده به دلیل دارا بودن دندانههای بسیار کوچک، امکان انتقال نیروی بیشتری به نوار نقاله را فراهم میکند.
تولید کنندگان چرخ دنده | شرکت امید عمران سهند
شرکت امید عمران سهند یکی از بزرگترین تولید کنندگان چرخ دنده در ایران می باشد که در سال 1392 تاسیس شد. این شرکت با بهره گیری از تجربه کارکنان خود و با بهره گیری از تجهیزات پیشرفته و فن آوری های روز دنیا، تولید انواع مختلفی از چرخ دنده را در محصولات خود دارا می باشد. محصولات شرکت امید عمران سهند شامل انواع مختلفی از چرخ دنده های خروجی و ورودی بوده و برای کاربردهای صنعتی مختلفی از جمله خودرو، دوچرخه، ماشین آلات صنعتی، کشاورزی و … استفاده می شوند.
با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته و اتکای به استانداردهای جهانی، شرکت امید عمران سهند توانسته است به عنوان یکی از برترین تولید کنندگان چرخ دنده در ایران شناخته شود. این شرکت برای افزایش کیفیت محصولات خود و رضایت مشتریان، به صورت دائمی به بهبود فرایندهای تولید و اجرای کنترل کیفی در تمامی مراحل تولید می پردازد.
فروشگاه صنعتگری
فروشگاه صنعتگری یکی از معتبرترین فروشگاههای اینترنتی صنعتی در ایران میباشد که محصولات متنوعی از جمله چرخ دنده را به فروش میرساند. برای خرید چرخ دنده از فروشگاه صنعتگری، میتوانید به صورت آنلاین و یا حضوری اقدام کنید. فروشگاه صنعتگری یکی از زیرمجموعههای شرکت امید عمران سهند میباشد با توجه به کیفیت بالا و قیمت مناسب محصولات امید عمران سهند، فروشگاه صنعتگری مورد اعتماد بسیاری از مشتریان صنعتی در ایران میباشد.
شیوه خرید از فروشگاه صنعتگری
جهت خریدی مطمعن از فروشگاه صنعتگری میتوانید از طریق یکی از روش های زیر اقدام کنید:
خرید آنلاین:
شما میتوانید با مراجعه به سایت رسمی فروشگاه صنعتگری، بر روی دسته بندی “چرخ دنده” کلیک کنید و سپس مدل و اندازه مورد نظر خود را انتخاب کنید. سپس با وارد کردن اطلاعات خرید، مانند تعداد و روش پرداخت، میتوانید سفارش خود را ثبت کنید. پس از ثبت سفارش، فروشگاه صنعتگری محصول مورد نظر شما را ارسال خواهد کرد.
خرید حضوری:
شما میتوانید به فروشگاه صنعتگری واقع در شرکت امید عمران سهند مراجعه کنید و با مشاوره کارشناسان فروشگاه، محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید و خرید خود را نهایی کنید. به علاوه، میتوانید با بازدید از فروشگاه و مشاهده محصولات به صورت حضوری، تصمیم گیری درباره خرید انجام دهید.