وبلاگ فروشگاه صنعتگری

معرفی جدید ترین تجهیزات صنعتی

گیربکس

گیربکس و انواع آن

گیربکس و انواع آن

گیربکس که در زبان فارسی با نام جعبه دنده شناخته میشود متشکل از تعدادی چرخ دنده در ابعاد و اشکال مختلف است. وظیفه اصلی گیربکس ها انتقال نیروی ایجاد شده توسط موتور و منبع نیرو به صورت کنترل شده به سیستم است.گیربکس ها چه کاربردی دارند؟ وجود گیربکس ها چه کمکی به انجام امور میکند؟در این نوشته به جواب این سوال ها خواهیم پرداخت. در ضمن با گیربکس و انواع آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

گیربکس و انواع آن

گیربکس چیست؟

یکی از مهمترین قسمت های موجود در سیستم های مکانیکی اعم از خودرو ها، ماشین آلات و نوارنقاله ها و … جعبه دنده ها میباشند. این قطعات برای انتقال نیروی محرکه تولید شده از موتور به قسمت های متحرک به وسیله شفت میباشد. گیربکس ها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام دارای ویژگی های خاصی میباشد. همگی با گیربکس های خودرو های شخصی خود آشنا هستیم. در ادامه به برسی انواع گیربکس ها خواهیم پرداخت…

آشنایی با انواع گیربکس

گیربکس های اکسنتریک : این نوع از گیربکس ها دارای شفت های سرعت و خروجی در یک راستا افقی و عمودی قرار میگیرند. نام دیگر گیربکس های اکسنتریک، جعبه دنده های خطی نام دارد.

گیربکس های موازی : در جعبه دنده های دنده موازی شافت های سرعت و خروجی در یک راستای افقی و موازی همدیگر قرار میگیرند. از این نوع جعبه دنده ها در سیستم های با گشتاور بالا و موتور های با توان خروجی بالا استفاده میشود.

گیربکس زاویه راست : در این نوع گیربکس ها شفت سرعت درایور و خروجی با زاویه 90 درجه در ارتباط هستند. نام دیگر این جعبه دنده ها گیربکس های 90 درجه میباشد.

گیربکس و انواع آن

گیربکس و نوارنقاله ها

یکی از کاربرد های نوارنقاله ها، استفاده آنها در سیستم های نوارنقاله و انتقال مواد میباشد. به دلیل الزام کنترل سرعت انتقال مواد در سیستم های کانوایر و همچنین کنترل گشتاور ایجاد شده توسط الکتروموتور به عهده جعبه دنده ها میباشد.

المیرا خشابی

المیرا خشابی طراح و بهینه ساز سایت و نیز کارشناس رشته مهندسی کامپیوتر می باشد که علاقه مند به سئو بوده و اوقات فراغت خود را به مطالعه در این مورد صرف می کند. تعداد مقالات ثبت شده وی تا کنون : 2093 عدد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *