وبلاگ فروشگاه صنعتگری

معرفی جدید ترین تجهیزات صنعتی

صنعت

تاریخچه گچ های ساختمانی و ضرورت استفاده از آن ها

تاریخچه گچ های ساختمانی و ضرورت استفاده از آن ها

گچ (Plaster – Gypsum )از جمله مصالح ساختماني است كه از ديرباز مورد استفاده بشر بوده است. تاريخ استفاده بشر از گچ به صورت اندود گچي براي سفيدكاري ديواره مقبره ها، به پنچ هزار سال پيش در اهرام ثلاثه مصر مي رسد . در يونان و ايران باستان نيز گچ رابطه نزديكي با صنعت ساختمان داشته است كه آثار آن از زمان اشكانيان به صورت سفيدكاري سطوح و نيز گچ بري هاي تزئيني برجاي مانده است. امروزه نيز در ساختمان سازي، گچ به علت سهولت كاربرد و نيز خواص ويژه جهت پوشش سطوح، در همه نقاط دنيا مورد استفاده قرار مي گيرد.

تاریخچه گچ های ساختمانی و ضرورت استفاده از آن ها

ضرورت استفاده و كاربرد گچ

گچ يكي از مصالح پركاربرد در ساختمان سازي است . علت اين امر را ميتوان علاوه بر خواص ويژه گچ، ارزان و نيز در دسترس بودن آن دانست. گچ بر حسب روش توليد آن در صنايع مختلفي نظير سراميك سازي، شيشه سازي، كشاورزي، پزشكي و… كاربرد دارد. در ادامه به كاربرد گچ در صنايع مختلف اشاره خواهد شد :

صنعت ساختمان: مهم ترين استفاده گچ در اين صنعت است. از نظر مقدار مصرف حدود 75 %استفاده از گچ در صنايع ساختماني براي اندود گچ و خاك، سفيدكاري، تهيه ملات و گچ بري هاي تزئيني است. علت اين امر را ميتوان عدم انقباض حجمي گچ، قابليت استفاده در سطوح وسيع بدون ترك خوردگي، ايجاد سطح نهايي صاف و يكنواخت و سهولت شكل گيري گچ دانست. موارد ديگر مصرف گچ در ساختمان عبارتند از: صفحات پيش ساخته سقف و ديوار، پياده كردن نقشه روي زمين، نگه داشتن مصالح به طور موقت در جاي خود تا ريختن ملات در پشت آن ها و…

تاریخچه گچ های ساختمانی و ضرورت استفاده از آن ها

• صنعت سيمان: جهت افزايش زمان گيرش سيمان (ديرگير كردن .)

• صنعت چيني سازي و سراميك: تهيه قالب هاي گچي .

• صنعت شيشه سازي: يس تنظيم و كوزيته شيشه مذاب (از نظر ميزان اكسيژن حل شده در آن)

• صنعت ريخته گري: تهيه قالب هاي صنعتي

• صنعت كشاورزي: تهيه كود شيميايي بهينه و سم سازي زمين هاي كشاورزي.

• صنعت پزشكي: باند پزشكي، قالب دندان و رشد مخمرها.

• صنعت كاغذ سازي: شفاف كردن كاغذ.

المیرا خشابی

المیرا خشابی طراح و بهینه ساز سایت و نیز کارشناس رشته مهندسی کامپیوتر می باشد که علاقه مند به سئو بوده و اوقات فراغت خود را به مطالعه در این مورد صرف می کند. تعداد مقالات ثبت شده وی تا کنون : 2093 عدد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *